posticon Wedstrijdverslagen

posticon Dames 1 - Reehorst 1

zondag 10-2-2019

De dames van Duiven laten afgelopen zondag onnodig punten liggen tegen Reehorst dames 1.

Duiven begon slordig aan de wedstrijd. Vanaf het begin af aan liep het achter de feiten aan. Halverwege de eerst helft wisten ze nog op orde op zaken te stellen en ze ging met 10-13 achterstand de rust in. Ook in de tweede helft was het slordig. Door veel afspeelfouten en slecht verdedigen liet het Reehorst toch weer verder uitlopen en verloor het de wedstrijd met 17-25. De dames van Duiven liggen nu vijf weken stil en hebben dan de nummers 1 tot en met 3 nog voor de deur staan.

posticon HCL - Dames 1

zondag 3 Februari 2019

Afgelopen zondag was de derby HCL dames 2 tegen Duiven dames 1. Vorige wedstrijd waren de teams erg aan elkaar gewaagd maar wist Duiven met twee punten verschil te winnen.

Duiven begon fanatiek aan de wedstrijd en kwam na een aantal snelle aanvallen al snel op een 8-2 voorsprong. Door een aantal tijdstraffen gaf het dit gemakkelijk weer uit handen en stond het bij rust zelfs 12-10. De tweede helft herpakte Duiven zich weer. Het ging beter om met de aanvallen en stond als een team in de dekking. De teams waren ook deze wedstrijd erg aan elkaar gewaagd, maar Duiven wist de overwinning verdiend weer met twee punten verschil binnen te slepen (21-23).

posticon Heren 1 - Cometas

zondag 27 Januari 2019

De heren van Duiven speelden afgelopen zondag de belangrijke (thuis)wedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden, de nummer 3 in de Hoofdklasse. Met hartstocht werd er verdedigd en aanvallend werden mooie en snelle aanvallen prima afgerond. De ruststand was 15-10. In de 2e helft hield Duiven prima stand. De verdediging werkte zich een slag in de rondte en de aanvallers hadden het vizier op scherp staan, waardoor er bij het eindsignaal een dikverdiende 32-21 op het scorebord stond. Een echte teamprestatie, met Jorim Steenstra als uitblinker en topscorer. Aanstaande zondag speelt Duiven uit, tegen H.V.C. in Emmer-Compascuum.

posticon Dames 1 - OBW

Zondag 27 Januari 2019

De dames van Duiven speelden gister thuis tegen OBW 2. De eerste helft kwam Duiven snel met 4-1 op voorsprong, maar gaf het snel weer uit handen en kwam 6-4 achter. Verdedigend gingen de dames steeds sterker staan en gingen de rust in met een 10-8 voorsprong. De tweede helft ging Duiven sterk verder. Mede door goed keeperswerk van Mellanie Wanink wist Duiven de wedstrijd overtuigend te winnen met 21-15.

posticon Erix Heren 1

Zaterdag 19-1-2019

De heren van Duiven speelden afgelopen zaterdag in Lichtenvoorde de uitwedstrijd tegen Erix. In de eerste helft liep Erix een paar punten uit, maar Duiven kwam goed terug en via mooie aanvallen hield Duiven de schade beperkt. In de 2e helft liet Duiven zien over een prima mentaliteit te beschikken. Na een 6 doelpunten achterstand kwam Duiven, zelfs in ondertal, terug tot 2 doelpunten. Helaas kon door lichtzinnige afspeelfouten de gelijkmaker net niet gemaakt worden. De einduitslag, na een prima 2e helft, was 29-26. Aanstaande zondag speelt Duiven om 15.10 uur in de Endesprong tegen Cometas uit Leeuwarden.

posticon Erix - Dames 1

Zaterdag 19-1-2019

De dames van Duiven speelde afgelopen zaterdagavond uit tegen Erix ds 1 in Lichtenvoorde.

De eerste helft ging het gelijk op. Duiven wist goed te scoren in de aanval maar had in verdediging geen grip op het sterke schot van de opbouwspeelster van Erix. De dames gingen de rust in met 11-13 voorsprong. De tweede helft stond de dekking van Duiven een stuk beter en hadden ze beter grip op het spel van Erix. Duiven kwam zelfs tot 9 doelpunten voorsprong. Eind tweede helft verzwakte de dekking weer iets, maar de voorsprong was genoeg om de wedstrijd te winnen met 24-28. Aanstaande zondag spelen de dames van Duiven thuis om 14.00 uur tegen OBW dames 2.

posticon Dames 1 - Minerva 1

zondag 13-1-2019

De dames van Duiven speelden afgelopen zondag thuis tegen Minerva dames 1. De eerste helft stond de dekking van Duiven niet goed, Minerva kwam er te makkelijk doorheen. Ook in de aanval maakt Duiven slecht gebruik van de kansen. Bij rust stond het dan ook 14-7. De tweede helft stond de dekking een stuk beter. Ook in de aanval speelde Duiven steeds beter samen. Langzaam kwam het terug, maar helaas was het niet genoeg. De wedstrijd werd met 24-22 verloren. Aankomend weekend speelt Duiven op zaterdagavond uit in Lichtenvoorde tegen Erix dames 1.

posticon Achilles - Heren 1

Zaterdag 5 Januari 2019

Afgelopen zaterdag moesten de heren van Duiven spelen tegen Achilles uit Apeldoorn. Door deafwezigheid van 4 spelers was Duiven aanvallend op voorhand al kwetsbaar, hetgeen in de  wedstrijd ook bleek. Dit werd gelukkig gecompenseerd door een tomeloze inzet in de verdediging. Daarnaast keepten de keepers van Duiven (MacRobb Mouton en Niels Ouwehand) een fantastische wedstrijd. Maar omdat het scoren zo moeizaam ging, bleef Duiven toch achter de feiten aanlopen. Na 20 minuten 2-1 achter, bij de rust 7-4. Na rust kwam Duiven terug tot 2 doelpunten en leek een positief resultaat nog haalbaar, maar diverse slordige afspeelfouten verhinderden dit. Eindstand 19-14 voor Achilles. Aanstaande zaterdag kan Duiven proberen om aanvallend beter voor de dag te komen, in de thuiswedstrijd tegen Kwiek uit Hoogeveen, aanvang 19.00 uur in de Endesprong.

Pagina 1 van 20