posticon Wedstrijdverslagen

posticon Dames 1 - Angeren

zondag 7-4-2019

Dames van Duiven stunten tegen Angeren

Afgelopen zondag speelden de dames van Duiven thuis hun laatste competitiewedstrijd tegen HV Angeren dames 1, de nummer 2 uit de poule.

Duiven begon goed, de dekking stond goed en het ging een lange tijd gelijk op. Duiven ging de rust in met een 17-16 voorsprong.

De tweede helft wist Duiven zelfs uit te lopen naar 7 punten voorsprong. Mede door goed keeperswerk van C-jeugd keepster Tesse Blaauw, die wegens afwezigheid van vaste keepster Mellanie Wanink in viel.

De laatste minuten van de wedstrijd kwam de Angeren toch nog erg dichtbij, mede door meerdere tijdstraffen aan de kant van Duiven en het het constante aangeven van tijdspel voor Duiven door de scheidsrechter.

Na een spannend slot wist Duiven toch nog te winnen met 30-29. Hiermee eindigen ze deze competitie op een nette 5e plek.

posticon HA-STU - Dames 1

Zondag 24 Maart 2019
Na 5 weken rust hadden de dames de nummer 1 tot en met 3 nog voor de deur. Vorige week wist het niet te winnen van koploper Huissen. Afgelopen zondag stond nummer 3 Ha-STU dames 1 op het programma. De dames van Duiven begonnen fanatiek aan de wedstrijd en wisten met een aantal snelle tegenaanvallen op voorsprong te komen. Het wist goed gebruik te maken van de open offensieve dekking in Nijmegen. Bij rust stonden ze dan ook met 16-12 voor.
De tweede helft stond de dekking van Ha-STU beter, maar ook de Duivense dekking stond goed. De Nijmegenaren wisten af en toe iets terug te komen maar Duiven bleef de hele wedstrijd 2 punten voorsprong houden en won de wedstrijd met 28-26. 7 April staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma, thuis tegen HV Angeren dames 1

posticon UDI - Heren 1

Zondag 24 Maart 2019

De heren van Duiven 1 speelden afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen UDI in Arnhem. UDI begon goed, maar gaandeweg de 1e helft kwam Duiven beter in het spel, wat resulteerde in een verdienstelijke 9-11 voorsprong bij rust. Ondertussen werden diverse penalty's gemist, waardoor de voorsprong voor Duiven eigenlijk hoger had kunnen uitvallen. In de 2e helft kwam UDI goed uit de startblokken, maakte de gelijkmaker en liep vervolgens uit naar een 27-22 overwinning. Duiven miste veel kansen en ook de overtuiging om gewoon door te handballen, ondanks een achterstand.

Zondag 7 april om 15.15 uur speelt Duiven in de Endesprong de allesbeslissende (laatste) thuiswedstrijd, tegen D.O.S. uit Emmer-Compascuum.

posticon Dames 1 - Reehorst 1

zondag 10-2-2019

De dames van Duiven laten afgelopen zondag onnodig punten liggen tegen Reehorst dames 1.

Duiven begon slordig aan de wedstrijd. Vanaf het begin af aan liep het achter de feiten aan. Halverwege de eerst helft wisten ze nog op orde op zaken te stellen en ze ging met 10-13 achterstand de rust in. Ook in de tweede helft was het slordig. Door veel afspeelfouten en slecht verdedigen liet het Reehorst toch weer verder uitlopen en verloor het de wedstrijd met 17-25. De dames van Duiven liggen nu vijf weken stil en hebben dan de nummers 1 tot en met 3 nog voor de deur staan.

posticon HCL - Dames 1

zondag 3 Februari 2019

Afgelopen zondag was de derby HCL dames 2 tegen Duiven dames 1. Vorige wedstrijd waren de teams erg aan elkaar gewaagd maar wist Duiven met twee punten verschil te winnen.

Duiven begon fanatiek aan de wedstrijd en kwam na een aantal snelle aanvallen al snel op een 8-2 voorsprong. Door een aantal tijdstraffen gaf het dit gemakkelijk weer uit handen en stond het bij rust zelfs 12-10. De tweede helft herpakte Duiven zich weer. Het ging beter om met de aanvallen en stond als een team in de dekking. De teams waren ook deze wedstrijd erg aan elkaar gewaagd, maar Duiven wist de overwinning verdiend weer met twee punten verschil binnen te slepen (21-23).

posticon Heren 1 - Cometas

zondag 27 Januari 2019

De heren van Duiven speelden afgelopen zondag de belangrijke (thuis)wedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden, de nummer 3 in de Hoofdklasse. Met hartstocht werd er verdedigd en aanvallend werden mooie en snelle aanvallen prima afgerond. De ruststand was 15-10. In de 2e helft hield Duiven prima stand. De verdediging werkte zich een slag in de rondte en de aanvallers hadden het vizier op scherp staan, waardoor er bij het eindsignaal een dikverdiende 32-21 op het scorebord stond. Een echte teamprestatie, met Jorim Steenstra als uitblinker en topscorer. Aanstaande zondag speelt Duiven uit, tegen H.V.C. in Emmer-Compascuum.

posticon Dames 1 - OBW

Zondag 27 Januari 2019

De dames van Duiven speelden gister thuis tegen OBW 2. De eerste helft kwam Duiven snel met 4-1 op voorsprong, maar gaf het snel weer uit handen en kwam 6-4 achter. Verdedigend gingen de dames steeds sterker staan en gingen de rust in met een 10-8 voorsprong. De tweede helft ging Duiven sterk verder. Mede door goed keeperswerk van Mellanie Wanink wist Duiven de wedstrijd overtuigend te winnen met 21-15.

posticon Erix Heren 1

Zaterdag 19-1-2019

De heren van Duiven speelden afgelopen zaterdag in Lichtenvoorde de uitwedstrijd tegen Erix. In de eerste helft liep Erix een paar punten uit, maar Duiven kwam goed terug en via mooie aanvallen hield Duiven de schade beperkt. In de 2e helft liet Duiven zien over een prima mentaliteit te beschikken. Na een 6 doelpunten achterstand kwam Duiven, zelfs in ondertal, terug tot 2 doelpunten. Helaas kon door lichtzinnige afspeelfouten de gelijkmaker net niet gemaakt worden. De einduitslag, na een prima 2e helft, was 29-26. Aanstaande zondag speelt Duiven om 15.10 uur in de Endesprong tegen Cometas uit Leeuwarden.

Pagina 1 van 20