Zaterdag 27 Oktober 2018

Zaterdagavond moesten de heren van Duiven aantreden in Leeuwarden, voor de wedstrijd tegen Cometas. Duiven miste 3 spelers door blessures en vakantie. Toch kwam Duiven in het begin van de wedstrijd tot mooie aanvallen en dito kansen, maar het ontbrak regelmatig aan scherpte om de keeper van Cometas te verschalken. Aan de andere kant maakten de aanvallers van Cometas bijna geen fouten, waardoor Duiven bij de rust met 16-11 achter stond. In de rust probeerde coach Frank Dercks de spelers weer op te peppen om vooral de goede dingen in te zien; het afmaken van de vele kansen zou Duiven weer in de wedstrijd kunnen brengen. Helaas was het spelbeeld in de 2e helft hetzelfde; veel kansen, te weinig doelpunten. Dat resulteerde uiteindelijk in een 33-23 nederlaag. Het lijkt kansloos, maar indien iedereen 1of 2 kansen meer had verzilverd, was het een echte wedstrijd geworden en had Duiven best kunnen stunten. Aanstaande zondag spelen de heren van Duiven thuis, om 14.35 in de Endesprong tegen H.V.C. uit Emmer-Compascuum.